Op zoek naar een visuele
manier om jouw verhaal of project te communiceren?
Maak het zichtbaar
Praatplaat nut 1.3.png

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden! Een combinatie van beeld en tekst is laagdrempeliger om te lezen en begrijpen, en de inhoud wordt beter onthouden als er beelden gebruikt worden.

In communicatie is het gebruik van beelden daarom een handige keuze.

Animaties worden steeds populairder! Niet gek, want bewegend beeld is vaak enorm verhelderend en laagdrempelig, wat ervoor zorgt dat de boodschap ook daadwerkelijk overkomt. Ik ben me sinds de lente van 2020 aan het verdiepen in Animaties, en sinds de herfst van 2020 ook voor klanten. Ik werk daarin graag samen met Animatiestudio LIM, maar kan ook zelf animeren (op een simpele manier).

Praatplaten werken ook heel goed, eventueel geanimeerd (GIF). Dit zijn afbeeldingen die door middel van tekeningen en tekst, jouw verhaal of project helpen communiceren aan je doelgroep (bijvoorbeeld collega's, klanten, netwerk). Praatplaten kunnen als hulpmiddel dienen bij presentaties, of als visuele ondersteuning van tekst. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

Een praatplaat over multitransities, voor TNO:

Praatplaat TNO 5.0.jpg
Praatplaat TNO animatie GIF Rooske Eerden Scratch Graphics

De animatie hieronder duurt 3,5 minuten, en heeft een voice-over. Het gaat over de ziekte ME/CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en is in opdracht van ZonMw en in samenwerking met Animatiestudio LIM gemaakt.

De volgende animatie duurt 3 minuten, met een Engelse voice-over. Het vertelt over het werk van het Centre for Space, Place and Society (onderdeel van Wageningen Universiteit).

Het laatste voorbeeld dat ik hier laat zien is heel persoonlijk... deze animatie heb ik gemaakt ik in januari 2019 voor de begrafenis van mijn oma, over haar leven - met muziek.

(Het was mijn eerste animatie experiment ooit, vandaar het te trage tempo ;)

Animaties zoals deze zijn een prachtige manier om samen te reflecteren op het leven van een dierbare.

Hieronder nog enkele voorbeelden van praatplaten

Waarvan een paar via De Betekenaar

Praatplaat_Health_Holland_Centrale_Missie 2.0
Praatplaat Klantreis 3.0
Praatplaat Demens 2.0
Praatplaat gemeente Arnhem Warmte 2.0
Praatplaat gemeente Arnhem Warmte 2.0.jpg
Praatplaat-Health-Holland-Missie-I_edite

Een nog beter kwaliteit afbeelding is hier te zien (Dropbox)

Interesse? mail voor een vrijblijvende offerte!

Thanks! Message sent.